Kurssit

Yhtye- ja orkesteritoiminta

Leirillä muodostetaan lukuisia rock-, latin-, jazzyhtyeitä sekä erilaisia kokeilevia yhtyeitä ja lauluyhtyeitä, oppilaiden tasosta ja toiveista riippuen. Yhtyeisiin sijoitetaan oppilaat soittotaidon mukaan, jota selvitetään leirin alussa järjestettävissä soittotesteissä. Aikaisempi yhtyekokemus on hyödyksi, mutta ei välttämätöntä leirille pääsemiseksi. Myös kokonaiset bändit voivat ilmoittautua.

Musiikkiteknologia

Leirillä toimii musiikkiteknologiaan keskittyvä opetusjakso. Opetus räätälöidään osallistujien mukaan. Kesällä 2024 ei kurssia järjestetä.

Ammatillinen täydennyskoulutus

Musiikkileirillä järjestetään täydennyskoulutusjakso muusikoille, musiikinopettajille ja äänilaitevastaaville (yhtyeiden miksaajille). Ammatilliseen koulutukseen pyrkivien on mainittava hakulomakkeessa erikseen osallistumisensa täydennyskoulutukseen sekä ilmoitettava aikaisempi ammatillinen toiminta (yhtye(et), joissa soittanut, koulu(t), joissa opettanut, bändi(t), joita miksannut). Jokaiselle opiskelijalle luodaan oma opintosuunnitelma, sekä ohjattu projektityö.

Täydennyskoulutusta musiikinopettajille

Kouluttajina Pop & Jazz konservatorion opettajat ja musiikkialan ammattilaiset. Sisältöalueina mm. yhtyeiden johtamistaitojen kehittämistyö pop&jazz-musiikin eri osa-alueilla. Perehdytään vapaan säestyksen ja improvisoinnin didaktiikkaan sekä soveltamaan käytännön harjoituksia henkilökohtaisessa ohjauksessa ja pienryhmätyöskentelyssä. Opittuja taitoja voidaan hyödyntää soitonopetuksessa, koulujen musiikinopetuksessa sekä harrastustoiminnassa tapahtuvassa musiikinohjauksessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *