Yleistä

Valtakunnallinen Popjazzleiri järjestetään vuonna 2019 Nakkilan Kirkonseudun koulun tiloissa. Leiri on tarkoitettu aikuisille ja nuorille – niin musiikin opiskelijoille, harrastelijoille kuin ammattilaisillekin. Leirin tavoitteena on muusikkouden kehittäminen yksilöllisen ohjauksen, ryhmäopetuksen ja yhtyesoiton avulla. Ryhmätyöskentely- ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen sekä luovuus ovat tärkeitä aiheita musiikkitietouden kasvattamisen ja erilaisten harjoitusmenetelmien oppimisen lisäksi.

Popjazzleiri on toiminut koulutuspaikkana ja motivaation lähteenä monille musiikin harrastajille ja ammattilaisille: Leiriläisistä julkisuuteen on noussut useita eturivin muusikoita niin jazzin, popin kuin rokinkin alueelta, mm. Iiro Rantala, Rami Eskelinen, Sami Kuoppamäki, Manuel Dunkel, Maija Vilkkumaa, Ville Valo, Alexi Laiho, Sami Yaffa, Teemu Viinikainen, Jukka Eskola, Aki Rissanen, Nina Tapio, Riitta Paakki, Antti Lehtinen, Tuomas Peippo (CMX), Markus Törmälä, Tuomo Prättälä, Olavi Uusivirta. Uusista bändeistä voidaan mainita mm. Satin Circus, Santa Cruz ja Roope Salminen ja Koirat, joiden riveistä löytyy Popjazzleirin käyneitä.

Leirin faktat

Leiri järjestetään 9.-19.7.2019. Leirille ei ole ikärajaa. Leiriläisiä on ollut 12-vuotiaista kuusikymppisiin.

Leirin opiskelupäivät sisältävät:

  • yksityistunnin (á 30 min.) omassa instrumentissa
  • 60 minuutin mittaisen yhtyesoitto-opetuksen

Tämän lisäksi leirillä on teorian opetusta (lue enemmän), muita yksittäisiä luentoja ja jameja. Leirillä järjestetään myös täydennyskoulutuskurssi muusikoille ja musiikinopettajille (lisätiedot kristian@popjazzleiri.com). Vapaa-aikana harjoitellaan ja ollaan yhdessä muiden leiriläisten kanssa.

Loppukonsertteja pidetään kaksi. Osa yhtyeistä esiintyy Pori Jazz -festivaalilla Kirjurinluodon Jazzpuistossa (Jazzteltta) keskiviikkona 17.7. klo 14-15. Kaikki yhtyeet esiintyvät Villilän elokuvastudiolla torstaina 18.7. klo 15 alkaen konsertissa, jonka kesto on n. 3,5 tuntia. Tervetuloa kuuntelemaan!

Leirin hinta on 545 euroa. Hintaan sisältyy opetus, majoitus (2-4 hengen huoneissa) ja täysihoito (neljä ateriaa/päivä). Ammatillisen täydennyskoulutuksen tarkempi sisältö räätälöidään henkilökohtaisesti ja sovitaan yhdessä, osallistujan tarpeiden pohjalta. Leirille otetaan enintään 70 opiskelijaa, hakuaika päättyy 3.5.2019Ilmoittaudu nyt!

Popjazzleirin johtajat:

Kristian Wahlström (kitaristi, musiikkipedagogi YAMK) Leirin taiteellinen johto, koulutusvastaava sekä ammatillisen koulutuksen suunnittelu

e-mail: kristian@popjazzleiri.com

Paula Herkman (FM, basisti, baritonifonisti) Tiedotus, suunnittelu, koordinointi ja talous.

e-mail: paula@popjazzleiri.com

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *