Yleistä

Valtakunnallinen Popjazzleiri järjestetään vuonna 2018 Nakkilan lukion ja yhteiskoulun tiloissa. Leiri on tarkoitettu aikuisille ja nuorille – niin musiikin opiskelijoille, harrastelijoille kuin ammattilaisillekin. Leirin tavoitteena on muusikkouden kehittäminen yksilöllisen ohjauksen, ryhmäopetuksen ja yhtyesoiton avulla. Ryhmätyöskentely- ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen sekä luovuus ovat tärkeitä aiheita musiikkitietouden kasvattamisen ja erilaisten harjoitusmenetelmien oppimisen lisäksi.

Popjazzleiri on toiminut koulutuspaikkana ja motivaation lähteenä monille musiikin harrastajille ja ammattilaisille: Leiriläisistä julkisuuteen on noussut useita eturivin muusikoita niin jazzin, popin kuin rokinkin alueelta, mm. Iiro Rantala, Rami Eskelinen, Sami Kuoppamäki, Manuel Dunkel, Maija Vilkkumaa, Ville Valo, Sami Yaffa, Nina Tapio, Riitta Paakki, Antti Lehtinen, Tuomas Peippo (CMX), Markus Törmälä, Aleksi Laiho, Tuomo Prättälä, Olavi Uusivirta. Uusista bändeistä voidaan mainita mm. Satin Circus, Santa Cruz ja Roope Salminen ja Koirat, joiden riveistä löytyy Popjazzleirin käyneitä.

Leirin faktat

Leiri järjestetään 10.-20.7.2018. Leirille ei ole ikärajaa. Leiriläisiä on ollut 12-vuotiaista kuusikymppisiin.

Leirin opiskelupäivät sisältävät:

  • yksityistunnin (á 30 min.) omassa instrumentissa
  • 60 minuutin mittaisen yhtyesoitto-opetuksen

Tämän lisäksi leirillä on teorian opetusta (lue enemmän), muita yksittäisiä luentoja ja jameja. Leirillä järjestetään myös täydennyskoulutuskurssi muusikoille ja musiikinopettajille (lisätiedot kristian@popjazzleiri.com). Vapaa-aikana harjoitellaan ja ollaan yhdessä muiden leiriläisten kanssa.

Loppukonsertti on torstaina 19.7. klo 15 Villilän elokuvastudiolla.

Leirin hinta on 545 euroa. Hintaan sisältyy opetus, majoitus (2-4 hengen huoneissa) ja täysihoito (neljä ateriaa/päivä). Ammatillisen täydennyskoulutuksen tarkempi sisältö räätälöidään henkilökohtaisesti ja sovitaan yhdessä, osallistujan tarpeiden pohjalta. Leirille otetaan enintään 70 opiskelijaa, hakuaika päättyy 18.5.2018Ilmoittaudu nyt!

Popjazzleirin johtajat:

Kristian Wahlström (kitaristi, musiikkipedagogi YAMK) Leirin taiteellinen johto, koulutusvastaava sekä ammatillisen koulutuksen suunnittelu

e-mail: kristian@popjazzleiri.com

Paula Herkman (FM, basisti, baritonifonisti) Tiedotus, suunnittelu, koordinointi ja talous.

e-mail: paula@popjazzleiri.com