Yleistä

Valtakunnallinen Popjazzleiri järjestetään 6.-16.7.2021. Leiri on tarkoitettu aikuisille ja nuorille – niin musiikin opiskelijoille, harrastelijoille kuin ammattilaisillekin. Leirin tavoitteena on muusikkouden kehittäminen yksilöllisen ohjauksen, ryhmäopetuksen ja yhtyesoiton avulla. Ryhmätyöskentely- ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen sekä luovuus ovat tärkeitä aiheita musiikkitietouden kasvattamisen ja erilaisten harjoitusmenetelmien oppimisen lisäksi.

Popjazzleiri on toiminut koulutuspaikkana ja motivaation lähteenä monille musiikin harrastajille ja ammattilaisille: Leiriläisistä julkisuuteen on noussut useita eturivin muusikoita niin jazzin, popin kuin rokinkin alueelta, mm. Iiro Rantala, Rami Eskelinen, Sami Kuoppamäki, Manuel Dunkel, Maija Vilkkumaa, Ville Valo, Alexi Laiho, Sami Yaffa, Teemu Viinikainen, Jukka Eskola, Aki Rissanen, Nina Tapio, Riitta Paakki, Antti Lehtinen, Tuomas Peippo (CMX), Markus Törmälä, Tuomo Prättälä, Olavi Uusivirta. Uusista bändeistä voidaan mainita mm. Karina, Brymir, Mopo sekä Roope Salminen ja Koirat, joiden riveistä löytyy Popjazzleirin käyneitä.

Leirin faktat

Leiri järjestetään 6.-16.7.2021. Leirille ei ole ikärajaa, alaikärajasuositus 13v. Yläikärajaa ei ole, leirillä on joka kesä ainakin kolmasosa täysi-ikäisiä leiriläisiä.

Leirin opiskelupäivät sisältävät:

  • yksityistunnin (á 30 min.) omassa instrumentissa
  • 60 minuutin mittaisen yhtyesoitto-opetuksen

Tämän lisäksi leirillä on teorian opetusta (lue enemmän), muita yksittäisiä luentoja ja jameja. Leirillä järjestetään myös täydennyskoulutuskurssi muusikoille ja musiikinopettajille (lisätiedot kristian@popjazzleiri.com). Vapaa-aikana harjoitellaan ja ollaan yhdessä muiden leiriläisten kanssa.

Loppukonsertteja suunnitellaan pidettäväksi kaksi. Osa yhtyeistä esiintyy Pori Jazz -festivaalilla Kirjurinluodon Jazzpuistossa (Jazzteltta) jos yhteistyö Pori Jazzin kanssa jatkuu entiseen malliin. Kaikki yhtyeet esiintyvät leirin loppukonsertissa, joka on julkinen kaikille avoin monipuolinen ja pitkä konsertti.

Leirin hinta on 545 euroa. Hintaan sisältyy opetus, majoitus ja täysihoito (neljä ateriaa/päivä). Ammatillisen täydennyskoulutuksen tarkempi sisältö räätälöidään henkilökohtaisesti ja sovitaan yhdessä, osallistujan tarpeiden pohjalta. Leirille otetaan enintään 70 opiskelijaa, hakuaika päättyy 11.6.2021Ilmoittaudu nyt!

Leiriläisten hyvinvointi on meille tärkeintä. Jos koronatilanne ei salli leirin järjestämistä turvallisesti, leiri perutaan. 

Popjazzleirin johtajat:

Kristian Wahlström (kitaristi, musiikkipedagogi YAMK) Leirin taiteellinen johto, koulutusvastaava sekä ammatillisen koulutuksen suunnittelu

e-mail: kristian@popjazzleiri.com

Paula Herkman (FM, basisti, baritonifonisti) Tiedotus, suunnittelu, koordinointi ja talous.

e-mail: paula@popjazzleiri.com

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *