Opettajat

Kesän 2017 opettajina mm.

 

jerehaakanaJere Haakana (kitara, yhtyeet) on yllätyksellinen ja omia teitään kulkeva kitaristi. Hänen ilmaisunsa ytimestä löytyy niin rockmusiikin kumouksellisuutta, jazzin sävyjä, kuin elokuvallisia, efektoituja äänikenttiäkin. Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolla maisterinopintojaan viimeistelevän Haakanan aktiivisesti toimivia yhtyeitä ovat mm. Kasperi Sarikoski Nuance, Unio Ensemble, sekä Lasse ”Redrama” Mellbergin livebändi. Vuosien varrella hän on toiminut jäsenenä tai tehnyt yhteistyötä tahojen, kuten Värttinän, Mikko Hassinen Muuntajan, Timo Kämäräinen Groupin, sekä Zarkus Poussan kanssa.

 

 

Mikko Jokinen (yhtyeet, laulu) on opiskellut Pop & Jazz Konservatoriossa ja laulanut/soittanut useissa cover- ja originaalibändeissä (mm. Retronauts, Rivendell, Ma Baker’s Soul Factory, Hector, Zappajahai). Musiikkiteatteripuolella Mikko on kysytty esiintyjä, mm. Rockville, Avenue Q, Evita, Les Misérables, Hair, Miss Saigon, Cherbourgin Sateenvarjot. Mikko on aloittanut leiriuransa oppilaana ja kuuluu nykyisin opettajien vakiokaartiin.

 

Raila Kulokari (teoria) on freelance-saksofonisti ja -huilisti, säveltäjä sekä sovittaja. Hän työskentelee nykyään eritoten Riku Niemi Orchestran riveissä. Takanaan hänellä on monipuolista työkokemusta mm. teattereissa ja keikkamuusikkona. Raila on valmistunut saksofoninsoiton- ja teorianopettajaksi Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta ja työskentelee Pop & Jazz Konservatorion opettajana sekä luottamustehtävissä esimerkiksi Suomen Muusikkojen liitossa. 

 

teacher_41Heikki Laine (basso) on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi sekä pop/jazz-muusikoksi soittiminaan sähkö- ja kontrabasso. Hän on soittanut monissa levyttäneissä bändeissä (mm. Quintessence, Tuomo, Paleface, Maarit Hurmerinta, Jimi Tenor, Osmo Ikonen, Janna) sekä keikkaillut monien artistien kanssa. Tällä hetkellä Heikki opettaa bändisoittoa Sibelius-lukiossa. Hän on tehnyt myös sijaisuuksia mm. Pop & Jazz Konservatoriossa, Metropolia Ammattikorkeakoulussa  ja Karelia-ammattikorkeakoulussa. Heikin opetusmateriaalia löytyy myös Rockway-nettisivustolta. Heikki on aiemmin toiminut leirillä roudarina, kirjastonhoitajana ja sivutoimisena bassonsoiton opettajana.

 

 

Eliina Mäkiranta (piano, yhtyeet) johtaa omaa yhtyettään Eliina Mäkiranta Quartetia (jonka ensimmäinen levy julkaistiin vuonna 2013) ja toimii freelance-muusikkona. Eliina  on valmistunut jazz-musiikin maisteriksi (Sibelius-akatemia) sekä Pop/jazz pianopedagogiksi ( Stadia ). Keikkailun ohessa hän työskentelee pianonsoiton ja yhtyeiden opettajana Porvoonseudun musiikkiopiston rytmimusiikkiosastolla.

 

 

Olli Ojajärvi (puhaltimet, yhtyeet) on arvostettu ammattisaksofonisti. Hän on opiskellut musiikkia mm. Sibelius-Akatemian jazz-osastolla. UMOn lisäksi Olli on tunnettu myös Ojajärvi-Kannaste Quartetista ja SoSo-yhtyeestä. Opettajana Olli on toiminut mm. Sibelius-Akatemiassa ja Joensuun, Kuopion ja Jyväskylän konservatoriossa. Ollin luotsaama trio kuuluu kotimaisen jazzkentän potentiaalisimpiin tulokkaisiin. Trion debyyttilevy julkaistiin kesäkuussa 2009 Japanissa ja syyskuussa Suomessa. Leirin vakiokalustoon Olli on kuulunut liki vuosikymmenen ajan.

 

Tuomas_Rauhala_VFTuomas Rauhala (rummut, yhtyeet) on opiskellut rumpujensoittoa Helsingin Pop/Jazz konservatoriossa ja Helsingin Ammattikorkeakoulu Metropoliassa. Rumpujensoitonopettajaksi Tuomas valmistui Metropoliasta vuonna 2012. Parhaiten hänet tunnetaan For The Imperum yhtyeestä, jonka kanssa hän on kiertänyt Suomessa ja ulkomailla. Tuomas on soittanut monien suomalaisten artistien kanssa, joista viimeisimpinä mainittakoon Redrama ja Aurora. Hän on toiminut rumpalina Putous TV-ohjelmassa kahdella viimeisellä tuotantokaudella. Tuomas on aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä ja hänen videoitansa voi katsoa YouTubesta, Instagramista tai Facebookista. Tuomas on virallinen Sabian, Vic Firth ja Sakae artisti.

 

 

Nelly_Eleonore_Juliste3Nelli Saarikoski (laulu)   Nelli Saarikoski on Pop & Jazz Konservatoriosta ja Metropolia Ammattikorkeakoulusta valmistunut muusikko, laulaja ja lauluopettaja. Vuodet 2010-2011 hän opiskeli laulua Amerikassa Berklee College of Musicissa arvostettujen kansainvälisten muusikoiden ja opettajien opissa. Nelli soittaa pianoa, kitaraa, sähköbassoa, saksofonia sekä huilua ja hänellä on kokemusta lauluyhtyeistä, kuoroista ja orkestereista. Nellillä on paljon kokemusta myös keikkailusta, artistiudesta ja äänenhuollosta. Hän on esiintynyt yhtyeen Beats & Styles riveissä yhdessä Michael Monroen ja Elastisen kanssa, sekä levyttänyt artisteille kuten Lord Est ja Aste. Tällä hetkellä hän laulaa suomalaisen metallibändin Sleep Of Monstersin riveissä, mutta käyttää suurimman osan ajastaan oman artistiuransa eteen. Hänen artistiuransa kulkee nimellä Nelly Eleonore ja ura on lähtenyt lennokkaaseen nousuun ensimmäisen singlen, Lady Luckin myötä. Nelli on popjazzleirin vanha kävijä, hänen ensimmäinen leirinsä oli vuonna 2004.

 

Mikael Suomela (kitara, yhtyeet) on ammattikitaristi, Pop & Jazz Konservatorion kasvatti. Hän on soittanut kitaraa Nina Tapion & Hanna-Riikka Siitosen, Arja Saijonmaan, Matin ja Tepon, Anneli Sarin, Milana Misicin, Grupo Cafen ja Caipirinhan kanssa sekä monissa muissa kokoonpanoissa. Mikaelilta on ilmestynyt helmikuussa 2015 instrumentaali-EP Some Safe Haven (jota voi kuunnella/ostaa täältä) sekä kesäkuussa 2015 yhdessä Jukka Backlundin kanssa tehty Jasscordeonin EP (Spotify/iTunes) . Mikaelin kitaransoittoa tai tekstejä voi kuulla myös mm. Milana Misicin, Anneli Sarin, John Klugen ja Meu Samba – levyillä. Opettajana Mikael on toiminut Malmin musiikkikoulussa, Pitäjänmäen musiikkiopistossa, musiikkikoulu Groovessa sekä monilla kesäleireillä. Mikael on myös luottamustehtävissä Suomen muusikkoyrittäjät ryn hallituksen puheenjohtajana.

 

Kristian Wahlström (kitara, yhtyeet, leirin taiteellinen- ja koulutusjohto) on valmistunut Helsingin Ammattikorkeakoulusta (nyk. Metropolia) musiikkipedagogiksi sekä suorittanut musiikinopetusta syventävän ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Hän on soittaa kitaraa The Mama King -yhtyeessä ja on aiemmin soittanut monissa bändeissä (mm. Mighty44, Teleks, Megaphone) sekä keikkaillut ja levyttänyt monien artistien kanssa (mm. Darude, Waldo´s People, Antti Tuisku, Kristiina Brask, Janina Frostell). Kristian soittaa monipuolisesti freelancekeikkoja ja on mukana lukuisissa coveryhtyeissä keskittyen rock- ja heavymusiikkiin. Kristian opettaa kitaransoittoa ja bändisoittoa Pop & Jazz Konservatoriossa, Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja Rockway-nettisivustolla, ja hänellä on kokemusta kaiken ikäisistä, tasoisista ja eri tavoin musiikillisesti suuntautuneista oppilaista aina varhaiskasvatuksesta ammattiopiskelijoihin asti. Kristian on osallistunut sähkökitaransoiton opetussuunnitelman uudistamiseen,  josta hän on myös kirjoittanut Thesis 2008-palkitun YAMK-lopputyönsä. Kristian on tohtorikoulutettava Helsingin yliopistolla ja tutkii väitöskirjatyössään rytmimusiikin pedagogiikkaa.