Opettajat

Kesän 2022 opettajina mm.

Mikko Jokinen (yhtyeet, laulu) on opiskellut Pop & Jazz Konservatoriossa ja laulanut/soittanut useissa cover- ja originaalibändeissä (mm. Retronauts, Genital Motors, Rivendell, Ma Baker’s Soul Factory, Hector, Zappajahai). Musiikkiteatteripuolella Mikko on kysytty esiintyjä, mm. Billy Elliott, Rockville, Avenue Q, Evita, Les Misérables, Hair, Miss Saigon, Cherbourgin Sateenvarjot. Mikko on aloittanut leiriuransa oppilaana ja kuuluu nykyisin opettajien vakiokaartiin.

Raila Kulokari (teoria) on freelance-saksofonisti ja -huilisti, säveltäjä sekä sovittaja. Hän työskentelee nykyään eritoten Riku Niemi Orchestran riveissä. Takanaan hänellä on monipuolista työkokemusta mm. teattereissa ja keikkamuusikkona. Raila on valmistunut saksofoninsoiton- ja teorianopettajaksi Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta ja työskentelee Pop & Jazz Konservatorion opettajana sekä luottamustehtävissä esimerkiksi Suomen Muusikkojen liitossa. 

Eliina Mäkiranta (piano, yhtyeet) johtaa omaa yhtyettään Eliina Mäkiranta Quartetia (jonka ensimmäinen levy julkaistiin vuonna 2013) ja toimii freelance-muusikkona. Eliina  on valmistunut jazz-musiikin maisteriksi (Sibelius-akatemia) sekä Pop/jazz pianopedagogiksi ( Stadia ). Keikkailun ohessa hän työskentelee pianonsoiton ja yhtyeiden opettajana Porvoonseudun musiikkiopiston rytmimusiikkiosastolla.

Olli Ojajärvi (puhaltimet, yhtyeet) on arvostettu ammattisaksofonisti. Hän on opiskellut musiikkia mm. Sibelius-Akatemian jazz-osastolla. UMOn lisäksi Olli tunnetaan myös  Ojajärvi-Kannaste Quartetista ja SoSo-yhtyeestä. Opettajana Olli on toiminut mm. Sibelius-Akatemiassa ja Joensuun, Kuopion ja Jyväskylän konservatoriossa. Ollin opissa kaikki puhaltajat saavat osaavaa ohjausta improvisaation saloihin.  Leirin vakiokalustoon Olli on kuulunut yli vuosikymmenen ajan.

Mikael Suomela (kitara, yhtyeet) on ammattikitaristi, Pop & Jazz Konservatorion kasvatti. Hän on soittanut kitaraa Nina Tapion & Hanna-Riikka Siitosen, Arja Saijonmaan, Matin ja Tepon, Anneli Sarin, Milana Misicin, Grupo Cafen ja Caipirinhan kanssa sekä monissa muissa kokoonpanoissa. Mikaelilta on ilmestynyt helmikuussa 2015 instrumentaali-EP Some Safe Haven (jota voi kuunnella/ostaa täältä) sekä kesäkuussa 2015 yhdessä Jukka Backlundin kanssa tehty Jasscordeonin EP (Spotify/iTunes) . Mikaelin kitaransoittoa tai tekstejä voi kuulla myös mm. Milana Misicin, Anneli Sarin, John Klugen ja Meu Samba – levyillä. Opettajana Mikael on toiminut Malmin musiikkikoulussa, Pitäjänmäen musiikkiopistossa, musiikkikoulu Groovessa sekä monilla kesäleireillä. Mikael on myös luottamustehtävissä Suomen muusikkoyrittäjät ryn hallituksen puheenjohtajana.

Kristian Wahlström (kitara, yhtyeet, leirin taiteellinen- ja koulutusjohto) on väitellyt filosofian tohtoriksi musiikkitieteessä Helsingin yliopistossa 2022. Kristian tutki väitöskirjatyössään rytmimusiikin instrumenttipedagogiikan kehittämistä, hyvän musiikkisuhteen psykologiaa ja erityisesti groove -ilmiötä eli svengiä. Aiemmin hän on valmistunut Helsingin Ammattikorkeakoulusta (nyk. Metropolia) musiikkipedagogiksi 2002 sekä suorittanut musiikinopetusta syventävän ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon 2008. Kristian on soittanut kitaraa monissa bändeissä (mm. Mighty44, Teleks, The Mama King, Megaphone) sekä keikkaillut runsaasti ja levyttänyt monien artistien kanssa (mm. Darude, Michael Monroe, Perttu Kivilaakso/Apocalyptica, Waldo´s People, Antti Tuisku, Kristiina Brask, Janina Frostell). Kristian soittaa monipuolisesti freelancekeikkoja ja on mukana lukuisissa coveryhtyeissä keskittyen rock- ja heavymusiikkiin. Kristian opettaa kitaransoittoa ja bändisoittoa Pop & Jazz Konservatoriossa, Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja Rockway-nettisivustolla, ja hänellä on kokemusta kaiken ikäisistä, tasoisista ja eri tavoin musiikillisesti suuntautuneista oppilaista aina varhaiskasvatuksesta ammattiopiskelijoihin asti. Hän opettaa kitarapedagogiikkaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Kristian on osallistunut sähkökitaransoiton opetussuunnitelman uudistamiseen,  josta hän on myös kirjoittanut Thesis 2008-palkitun YAMK-lopputyönsä. Kristian on opiskellut jazz-kitaraa legendaarisen Mike Sternin (USA) johdolla vuodesta 2020.

Toni Porthen on koulutukseltaan musiikin maisteri Sibelius-Akatemian jazz-osastolta. Vuosien varrella Toni on soittanut mm seuraavissa yhtyeissä: Anna Abreu, Jannika B, Arttu Wiskari, Redrama, Lenni-Kalle Taipale, Värttinä, Umo Jazz Orchestra, Honey B & the T-Bones, Nassaun Fasaani ja GG Caravan.

Freelancerina Toni on esiintynyt tai levyttänyt mm Wayne Krantzin, Michael Monroen, Sami Yaffan, Jim Beardin, E-Typen, Maarit ja Sami Hurmerinnan, Sami Saaren, Laura Voutilaisen, Vesa-Matti Loirin, Robinin, Isac Elliotin, Mikko Kuustosen, Mikko Leppilammen, Palefacen, Elastisen, Tommy Lindgrenin, Kasmirin, Anssi Kelan, Eicca Toppisen, Olli Soikkelin, Brandonin, Jonnan, Kirsi Rannon, Paula Koivuniemen, Kari Tapion, Dannyn, Tapani Kansan, Eino Grönin, sekä Avanti!-orkesterin kanssa.

Opettajana Toni on toiminut mm Järvenpään rockoulu.com:issa vuosina 2006-2015.Tuntiopettajana Yrkeshögskolan Noviassa 2012-2013 ja 2020 eteenpäin. Savonia AMK:n linjanjohtajan (Risto Toppola) viransijaisena syyslukukauden 2011. Tuntiopettajana Porin Palmgren Konservatoriossa 2008-2009. Tuntiopettajana Centria AMK:ssa. Päätoimisena tuntiopettajana Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa. Vierailevana opettajana Sibelius-Akatemian musiikkikasvatusosastolla, Helsingin Pop-Jazz Konservatoriossa, sekä Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Opettajana Sibelius-Akatemian Sibis Jazz Camp-, Rytmi Omena-, sekä Soita ja Hakkaa- leirillä.

Luennoinut ja klinikoinut DAF:in (Drummers Association of Finland) tapahtumissa, Helsingin Pop-Jazz Konservatorion vuotuisilla rumpupäivillä, sekä F-musiikin rumpupäivillä.

Rolf Pilve (Rummut/yhtyeet) on opiskellut Pop & Jazz Konservatoriossa ja tullut tunnetuksi Stratovariuksen rumpalina. Tämän lisäksi Rolf on soittanut freelancerina mm.Wintersun, Smackbound, Joe Lynn Turner, Pop & Roll TV-tuotanto, Solution.45, Jani Liimatainen, The Dark Element.

Rolf on opettanut yksityisesti vuodesta 2007 alkaen. Tämän lisäksi Rolf on toiminut opettajana mm.Rytmimusiikkiopisto Taukossa, Music Center Munkkivuoressa ja Drum Technique Academyssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *